Gedrag om op te letten bij het detecteren van een manipulator tijdens de eerste paar vergaderingen

Wanneer je een nieuwe persoon ontmoet, kan het moeilijk zijn om te weten of ze manipulatief gedrag vertonen. Toch zijn er tekenen die je kunnen vertellen dat je scherp moet blijven. Géraldyne Prévot Gigant, een psychotherapeut gespecialiseerd in relaties en auteur van het boek “Women and Love: How to Experience Love at the Time of Encounters, One-Night Stands and Ghimmings” legt uit hoe je een manipulator vanaf het begin van een relatie kunt herkennen.

Ze laten je wachten

Wanneer iemand oprecht in je geïnteresseerd is, kun je dat voelen door hun daden en woorden. Soms zal er een manipulator aanwezig zijn, soms afwezig”, legt Géraldyne uit. Ze reageren snel op berichten en verdwijnen dan plotseling enkele dagen voordat ze bij u terugkomen of uw berichten beantwoorden. Dit gedrag is een manier om u in de wacht te houden en een afhankelijkheid te creëren. “Het is een psychologische machtsdynamiek die vanaf het begin tot stand komt”, zegt de professional.

Ze doen er alles aan om je te verleiden

Vanaf de eerste date proberen ze indruk te maken: ze kiezen een ideale plek om elkaar te ontmoeten, verkleden zich zorgvuldig, zijn charmant, glimlachend en vriendelijk; ze complimenteren je… Door zichzelf in hun beste licht te laten zien, wekken ze interesse zodat ze later met jou kunnen doen wat ze willenGéraldyne gaat verder.

Ze beoefenen liefdesbombardementen

Deze techniek bestaat uit het bombarderen van haar nieuwe verovering met liefde, waardoor ze gelooft dat ze de ideale persoon heeft gevonden voordat ze haar gedachten en gedrag volledig verandert. De manipulator verzendt continu berichten; geeft geschenken; speelt romantische muziek; praat over gezamenlijke projecten… Door zich op deze manier te presenteren en de indruk te wekken dat alles perfect is, Ze kunnen ervoor zorgen dat je gek wordt. “Ze willen bewonderd worden, daar doen ze het voor. Als ze eenmaal die bewondering hebben, kunnen ze alles van je krijgen wat ze willen. »

Ze zijn egocentrisch

Over het algemeen stelt dit type persoon niet veel vragen over anderen; ze zijn meer egocentrisch”, zegt Géraldyne. Manipulators zijn onmiskenbaar narcistisch. Als ze een vraag stellen, is dat alleen om over zichzelf te praten of om te pronken. Het lijkt alsof je in het theater zit, en ze nemen het hele podium in beslag.

  • Ze maken kleinerende opmerkingen
  • Ze gebruiken humor die erop gericht is hun gesprekspartner naar beneden te halen
  • Hun doel is om hun superioriteit en dominantie te laten gelden

Op het eerste gezicht zijn het gewoon plagerige en amoureuze spelletjes, maar in werkelijkheid is het een manier voor hen om hun macht te laten gelden.

Je voelt je ongemakkelijk in hun aanwezigheid

Wanneer je een manipulator ontmoet, is er vaak een gevoel van ongemak vanaf de eerste date, onthult Géraldyne Prévot Gigant. “Als je je onrustig voelt door deze persoon en niet echt weet waarom, is het belangrijk om jezelf meer vragen te stellen.” Je voelt dat er iets mis is. Ze benadrukt het belang van aandacht voor dit interne signaal, omdat je anders snel kunt worden meegesleurd door charme en charisma.

Je bewust zijn van de tekenen van manipulatie is de eerste stap om het te vermijden”, besluit Géraldyne. Door je bewust te zijn van dit gedrag en naar je intuïtie te luisteren, kun je de valstrikken van manipulators vermijden en je hart beschermen.

Jennysbruidsmode » Liefde » Gedrag om op te letten bij het detecteren van een manipulator tijdens de eerste paar vergaderingen
Aniek Fletje
Geschreven door Aniek Fletje

Aniek is een auteur die schrijft over schoonheid, lifestyle en relaties, met tips en adviezen voor een harmonieus en stijlvol leven.