Wat is deze Japanse specerij die zout vervangt?

De schade van zout en het belang van het vinden van alternatieven

Een teveel aan zout in onze voeding kan leiden tot verschillende gezondheidsproblemen zoals hoge bloeddruk, hartaandoeningen, nierproblemen en osteoporose. Het is daarom essentieel om deze slechte gewoonte uit te bannen of om op zoek te gaan naar alternatieven om onze gerechten op smaak te brengen zonder toevlucht te nemen tot keukenzout. Een van de meest interessante vervangers is een specerij uit Japan die een speciale plaats verdient in de westerse keuken.

Furikake: Een gezonde en smakelijke smaakmaker uit Japan

Furikake, een echte ster in het land van de rijzende zon, is een traditioneel mengsel van sesamzaad, gedroogd zeewier, zout, suiker en gedroogde bonitovleer. Lang beschouwd als gewoon op rijst gestrooid, biedt deze specerij een echt alternatief voor zout en heeft het voordeel dat het gezonder is, vooral wanneer u kiest voor versies zonder additieven. Dankzij de sesamzaadjes, zeewier en gedroogde groenten die ze bevatten, kunnen sommige furikakes goede voedingsstoffen leveren, zoals essentiële vetzuren, vitamines en mineralen die gunstig zijn voor de gezondheid van het hart en de hersenfunctie.

FuriFuri: De eerste 100% natuurlijke furikake gemaakt in Frankrijk

Tot nu toe was het moeilijk om furikake te vinden in Frankrijk. Maar dat zou kunnen veranderen dankzij FuriFuri, een jong Frans-Japans merk wiens missie het is om de Fransen kennis te laten maken met de smaak en fysiologische voordelen van furikake. Opgericht door Natsuko, een Frans-Japanse vrouw die al 10 jaar samenwerkt met grote chef-koks zoals Alain Ducasse; Julie, een apotheker die is opgeleid als voedingsdeskundige en meer dan 15 jaar in Azië heeft doorgebracht; het merk biedt de eerste 100% natuurlijke furikake gemaakt in Frankrijk.

Een product ontwikkeld in samenwerking met umami smaakspecialisten

Om een product van superieure kwaliteit te garanderen, omringde het duo zich met twee experts op het gebied van umami-smaak: Keisuke Matsushima, een beroemde Japanse chef-kok die al 20 jaar in Nice woont, en Caroline Joucla, een voedingsdeskundige en diëtiste. Met hun hulp krijgt FuriFuri een nieuwe dimensie om allerlei gerechten en dagelijkse bereidingen – van rijstkommen tot avocadotoast – en salades te strooien. Deze specerij versterkt niet alleen de smaken, maar zorgt ook voor een energieboost en versterkt ons immuunsysteem.

Steeds meer Franse bewerkingen

Maar daar houdt de furikake van Furiri niet op, want het merk heeft besloten deze specerij aan te passen aan de Franse smaak door herziene versies aan te bieden. Zo vindt u originele en gastronomische combinaties zoals de mix “Truffel en Parmezaanse kaas” of “Tomaat en Basilicum”. Een diversiteit die de smaakpapillen van alle fijnproevers zal veroveren door hen een smakelijk alternatief voor keukenzout te bieden.

De voordelen van FuriFuri furikake op een rijtje:

  • Een gezonder alternatief voor traditioneel zout, mede dankzij de natuurlijke ingrediënten en rijk aan essentiële voedingsstoffen
  • Aanzienlijke energie-inname om ons lichaam te ondersteunen en ons immuunsysteem te versterken
  • Gevarieerde en originele smaken, variërend van traditionele Japanse mixen tot combinaties geïnspireerd op de Franse gastronomie
  • Gebruiksgemak waardoor furikake op allerlei gerechten, salades en andere culinaire bereidingen kan worden gestrooid.

Met FuriFuri ontdek je een hele wereld aan smaken rechtstreeks uit Japan, om je gerechten op een gezonde en creatieve manier op smaak te brengen. Het Frans-Japanse merk, trouw aan de huidige trend om beter en lokaal te consumeren, biedt ons een innovatieve en hoogwaardige smaakmaker, met liefde gemaakt en versterkt door vele smaakinvloeden. Laat u verleiden en neem afscheid van traditioneel zout!

Jennysbruidsmode » Voedsel » Wat is deze Japanse specerij die zout vervangt?
Aniek Fletje
Geschreven door Aniek Fletje

Aniek is een auteur die schrijft over schoonheid, lifestyle en relaties, met tips en adviezen voor een harmonieus en stijlvol leven.