Tips van een expert om je parfum langer te laten zitten

De wereld van parfum is een complexe en fascinerende wereld. De manier waarop we onze favoriete geur dragen en bewaren, kan een aanzienlijke invloed hebben op de duur en intensiteit van de geur. In dit artikel deelt Pierre Bongert, Evaluation Manager bij Takasago, zijn deskundige tips en adviezen over hoe we het meeste uit onze favoriete geuren kunnen halen.

Inzicht in de verschillen tussen reukfamilies

Pierre Bongert legt uit dat Elke olfactorische familie heeft specifieke kenmerken op het gebied van uithoudingsvermogen en diffusie. Houtachtige, oriëntaalse of chypre eau de toilette gaan bijvoorbeeld langer mee dan die welke meer citroenzuur, bloemig, varenachtig of aromatisch zijn. Dit komt door de moleculaire samenstelling van de noten: de eerste bevatten lichtere moleculen die snel verdwijnen, terwijl de laatste zijn samengesteld uit zwaardere moleculen die langer aanhouden. Er zijn echter nuances binnen deze categorieën, en sommige geuren kunnen verrassen met hun vasthoudendheid.

Tip 1: Diversifieer je geuren

Om ervoor te zorgen dat je altijd je parfum ruikt, adviseert Pierre Bongert om: Verander je geur regelmatig, omdat onze neus uiteindelijk ongevoelig wordt voor de geuren waaraan hij het meest wordt blootgesteld. Door te variëren met de parfums die we dragen, vermijden we het gewoonte-effect en behouden we een goede olfactorische perceptie.

De juiste polspunten kiezen

Volgens Pierre Bongert is het belangrijk om je parfum aan te brengen op de punten waar de lichaamstemperatuur het hoogst is, omdat de warmte helpt om de geur te verspreiden. De voorkeursgebieden zijn de holte van de nek en de basis van de keel. Daarnaast kan kleding gemaakt van natuurlijke materialen, zoals wol of zijde, ook uitstekende geurverspreiders zijn.

Tip 2: Hydrateer je huid in de winter

In de winter is onze huid droger en daardoor minder ontvankelijk voor geuren. Om dit probleem op te lossen, beveelt Pierre Bongert aanHydrateer je huid voordat je je parfum aanbrengt, om de slijtage te verlengen en de intensiteit ervan te behouden.

Tip 3: Speel met parfumlaagjes

Om je parcours verder te personaliseren, stelt de expert voor om verschillende geuren te mengen om een uniek en harmonieus geheel te creëren. Wees echter voorzichtig met ê
In de zomer in direct contact met de huid kan huidreacties veroorzaken.

Bewaar je favoriete geuren

Naast tips om de impact van je parfum dagelijks te maximaliseren, is het ook cruciaal om het goed te bewaren om te voorkomen dat de noten verslechteren.

  • Temperatuur : Parfums moeten op een koele plaats worden bewaard, idealiter bij een temperatuur onder 25°C.
  • Licht : Langdurige blootstelling aan licht, met name UV-stralen, kan de kwaliteit van een geur aantasten. Het is dus het beste om ze in hun originele verpakking of in een kast te bewaren.
  • Lucht & Vochtigheid : Ten slotte kunnen lucht en vochtigheid ook nadelige effecten hebben op de samenstelling van een geur. Flessen moeten na gebruik altijd zorgvuldig worden afgesloten en in een droge ruimte worden bewaard.

Door deze best practices van Pierre Bongert toe te passen, haalt u het meeste uit uw favoriete geuren en behoudt u ze zo goed mogelijk, zodat u er lang van kunt genieten.

Aanbevolen artikel: hoe zorg je voor een droge huid in de winter

Als je nog meer schoonheidstips wilt ontdekken, mis dan ons artikel over tips voor het verzorgen van je droge huid tijdens het winterseizoen niet.

Jennysbruidsmode » Schoonheid » Tips van een expert om je parfum langer te laten zitten
Aniek Fletje
Geschreven door Aniek Fletje

Aniek is een auteur die schrijft over schoonheid, lifestyle en relaties, met tips en adviezen voor een harmonieus en stijlvol leven.