Ongewenst gezichtshaar verwijderen, deze dermatoloog onthult haar tips

Hormonale onevenwichtigheden bij vrouwen kunnen soms gezichtshaar veroorzaken, vooral op de wangen en kin. In dit artikel onthullen we de beste methoden om zonder risico van deze lelijke haren af te komen, dankzij het advies van een gerenommeerde dermatoloog.

Waarom verschijnt er haar op het gezicht van vrouwen?

Volgens dermatoloog Laurence Netter zijn er verschillende hormonale redenen die het uiterlijk van gezichtshaar kunnen verklaren. Dit komt omdat vrouwelijke hormonen, zoals oestrogeen en progesteron, gedurende het hele leven van een vrouw variaties ondergaan als gevolg van menstruatiecycli, zwangerschappen en de menopauze. Tijdens die laatste periode neemt de productie van oestrogeen en progesteron af, terwijl die van testosteron (het mannelijk hormoon) relatief stabiel blijft. Deze hormonale onbalans kan bij sommige vrouwen een toename van gezichtshaar veroorzaken.

Welke methoden moet ik gebruiken om gezichtshaar veilig te verwijderen?

Laser- en elektrische ontharing:

Het eerste dat u moet weten voordat u probeert te ontharen, is dat “menopauzale haren heel gemakkelijk kunnen worden verwijderd met laser- of elektrische ontharing”, zegt Dr. Netter. Deze technieken zijn echter niet altijd geschikt voor gezichtshaar vanwege het risico op hergroei. Desalniettemin is deze methode van permanente ontharing in het geval van de menopauze veilig; Voorzichtigheid is geboden wanneer de hormonale onbalans geen verband houdt met de menopauze.

Bovendien, volgens de dermatoloog, “in het geval van wit of rood haar, werkt de laser niet, dus moet je je wenden tot elektrische ontharing of elektrolyse”. Zo wordt het haar bij de wortel vernietigd dankzij een elektrische stroom, waardoor permanente verwijdering mogelijk is zonder de mogelijkheid van verdere hergroei.

  • Laserontharing is meestal het meest geschikt voor donker, dik haar.
  • Elektrolyse is een techniek die meer geschikt is voor fijn, blond, rood of wit haar.

De gemiddelde kosten van een ontharingssessie:

De gemiddelde prijs van een elektrolysesessie ligt rond de €100. Hoewel deze cosmetische methoden duur kunnen zijn, zijn er andere oplossingen om ongewenst haar te camoufleren.

Haarverkleuring:

Als u op zoek bent naar een minder invasieve en goedkopere oplossing, kan het bleken van haar een interessant alternatief zijn. Deze techniek bestaat uit het aanbrengen van een specifiek product op het haar om het lichter te maken en minder zichtbaar te maken. Bleekmiddel is vooral effectief op fijne en weinig haartjes.

Wat te vermijden om de situatie niet te verergeren

Het is belangrijk om bepaalde voorzorgsmaatregelen te nemen voordat u ongewenst gezichtshaar aanpakt, om te voorkomen dat het probleem verergert of uw huid beschadigt.

  • Vermijd scheren: In tegenstelling tot benen wordt scheren over het algemeen niet aanbevolen voor gezichtshaar bij vrouwen, omdat het dikkere, zichtbare hergroei kan veroorzaken.
  • Wees voorzichtig met chemicaliën: Sommige ontharingsproducten kunnen te hard zijn voor de tere huid van het gezicht en leiden tot irritatie of allergische reacties.
  • Raadpleeg een professional: Als u twijfelt over de beste methode voor uw situatie, kunt u het beste een dermatoloog of ontharingsspecialist raadplegen.

Om gezichtshaar als gevolg van hormonale onbalans te behandelen, zijn er verschillende methoden beschikbaar, zoals laserontharing, elektrolyse of haarbleken. Zorg ervoor dat u een techniek kiest die past bij uw haartype en budget en raadpleeg bij twijfel een professional. Op deze manier kunt u afscheid nemen van deze ongewenste haren zonder risico voor uw gezondheid!

Jennysbruidsmode » Schoonheid » Ongewenst gezichtshaar verwijderen, deze dermatoloog onthult haar tips
Aniek Fletje
Geschreven door Aniek Fletje

Aniek is een auteur die schrijft over schoonheid, lifestyle en relaties, met tips en adviezen voor een harmonieus en stijlvol leven.