Hoe reageer je als je de partner van je beste vriend vindt op een dating-app?

In dit artikel gaan we een lastig onderwerp aanpakken: wat te doen als je het profiel van je beste vriend tegenkomt op een online dating-app? Volgens een studie die in 2023 werd gepubliceerd, heeft tweederde van de Tinder-gebruikers al een vaste relatie of is ze getrouwd. Mélanie Frison, liefdescoach en relatietherapeut, deelt haar tips om met deze situatie om te gaan.

Bewijs vinden voordat u handelt

Mélanie benadrukt het belang van het verzamelen van al het mogelijke bewijsmateriaal: screenshots van het profiel, opnames van gesprekken… Houd ze in eerste instantie voor jezelf. Als je besluit om er eerst met de partner over te praten, zal het je spraak ondersteunen en zullen ze niets kunnen ontkennen. Stuur geen screenshot rechtstreeks naar je vriend waarin je zegt dat zijn partner hem bedriegt; Soms is er een verklaring, zoals het vergeten van het profiel te verwijderen.

 • Verzamel al het mogelijke bewijs
 • Houd ze in eerste instantie voor jezelf
 • Trek geen overhaaste conclusies

Overweeg verschillende situaties

Het is essentieel om verschillende mogelijke scenario’s te overwegen voordat u dit probleem met uw vriend of partner bespreekt. Mélanie legt bijvoorbeeld uit dat het niet schokkend is om het profiel van de echtgenoot te vinden als hun relatie nog recent en niet exclusief is. In dit geval kan worden aangenomen dat de partner met andere mensen zal blijven daten totdat ze allebei klaar zijn om zich aan elkaar te binden.

Recente, niet-exclusieve relatie

In deze situatie is het het beste om rechtstreeks met je vriend te praten, van aangezicht tot aangezicht, op een rustig en geschikt moment. Leg de situatie uit zonder confrontatie: je zag haar partner op een dating-app. Het is belangrijk om de partner niet de schuld te geven en je vriend de rest te laten doen.

 • Praat er rechtstreeks over met je vriend(in)
 • Geef de partner niet de schuld
 • Toon steun in plaats van oordeel

Relatie tot stand gebracht en betrokken

In dit geval raadt Melanie aan om eerst met de partner te praten. Het gesprek moet face-to-face plaatsvinden, in een neutrale setting, en niet via berichten om de eerlijkheid van het antwoord te peilen. Eenmaal op de hoogte, geef ze dan de kans om alles aan je vriend op te biechten. Geef ze een paar uur of dagen, waarna je met je vriend praat als de partner niets heeft gedaan.

 • Praat eerst met de partner
 • Geef hem de kans om alles op te biechten
 • Geef ze de tijd om te handelen

Respecteer de wensen van je vriend(in)

Het is mogelijk dat je vriend dit nieuws liever van zijn partner hoort dan van jou. Melanie stelt voor Vraag je vriend(in): Hoe zou hij of zij het vinden om te weten of hij er ooit achter is gekomen dat zijn partner hem ontrouw is geweest? Zo weet je hoe je moet reageren in dit soort situaties.

 • Vraag je vriend(in) naar zijn of haar voorkeuren
 • Respecteer hun wensen
 • Blijf eerlijk en open

Kortom, het kan lastig zijn om het profiel van de echtgenoot of vriend van je beste vriend op een dating-app te ontdekken. Dankzij het advies van Mélanie Frison konden we verschillende mogelijke situaties en strategieën verkennen om ermee om te gaan. Rekening houden met wederkerigheid, respect en oprechte communicatie zal in dergelijke omstandigheden altijd de beste aanpak zijn. Onthoud uiteindelijk dat het aan je vriend en zijn partner is om dit samen op te lossen, en dat het jouw belangrijkste rol is om er te zijn om je vriend te steunen, wat er ook gebeurt.

Jennysbruidsmode » Liefde » Hoe reageer je als je de partner van je beste vriend vindt op een dating-app?
Aniek Fletje
Geschreven door Aniek Fletje

Aniek is een auteur die schrijft over schoonheid, lifestyle en relaties, met tips en adviezen voor een harmonieus en stijlvol leven.