Hier leest u hoe u een vochtinbrengende crème op de juiste manier aanbrengt volgens een dermatoloog

Het hebben van een huidverzorgingsroutine die is afgestemd op onze behoeften is essentieel voor het behoud van een mooie, gezonde huid. Een van de belangrijkste producten in onze routine is ongetwijfeld de vochtinbrengende crème. Weet u echter hoe u het correct moet toepassen? Dermatoloog Dr. Mamina Turegano legt uit wat de juiste methode is om het meeste uit onze vochtinbrengende crème te halen. In dit artikel lees je over veelgemaakte fouten en Dr. Turegano’s tips voor een optimale toepassing.

De juiste crème kiezen voor uw huidtype

Ten eerste is het cruciaal om een vochtinbrengende crème te kiezen die geschikt is voor uw huidtype. Als u uw huidtype kent, kunt u hun behoeften beter begrijpen en producten kopen die bij hen passen. Een droge huid heeft meestal rijkere, dikkere crèmes nodig, terwijl een gecombineerde of vette huid lichte, niet-comedogene texturen nodig heeft.

Hals en decolleté: gevoelige zones

Dr. Turegano meldt dat de huid in de nek niet dunner is, maar minder talgklieren bevat. Deze klieren zijn verantwoordelijk voor de productie van talg, een olieachtige substantie die van nature onze opperhuid beschermt. Ze raadt je daarom aan om bijzondere aandacht te besteden aan de ingrediënten die in de crème aanwezig zijn, vooral als deze actieve ingrediënten bevat die gericht zijn op huidveroudering of hyperpigmentatie.

  • In het geval van een klassieke vochtinbrengende crème zonder mogelijk irriterende ingrediënten, is het mogelijk om deze over het hele gezicht aan te brengen, maar ook op de hals en het decolleté.
  • Wanneer de crème is samengesteld met ingrediënten die gevoelige gebieden kunnen irriteren, is voorzichtigheid geboden. Dr. Turegano raadt aan om te kiezen voor een oogcrème die ook geschikt is voor deze andere gevoelige gebieden. “Als je wilt, breng dan eerst een vochtinbrengende crème aan voordat je een retinolbehandeling op dat gebied gebruikt”, zegt ze.

De techniek van het aanbrengen van een vochtinbrengende crème

Naast de keuze van de crème, Hoe je het toepast, maakt ook een groot verschil. Hier zijn enkele tips om je crème goed uit te smeren:

  1. Begin met het voorzichtig reinigen van je gezicht om onzuiverheden te verwijderen en een schone basis te creëren voor huidverzorging.
  2. Neem een kleine hoeveelheid crème, verwarm het tussen je handen om de absorptie te bevorderen en breng het met lichte, cirkelvormige druk op je gezicht aan. Dit bevordert de penetratie van de actieve ingrediënten in de huid en voorkomt onnodig trekken.
  3. Vergeet niet om ook de hals en het decolleté te hydrateren met behulp van de hierboven genoemde aangepaste techniek.
  4. Als je een serum gebruikt, zorg er dan voor dat je het vóór je vochtinbrengende crème aanbrengt om een betere penetratie van de actieve ingrediënten mogelijk te maken.

Het belang van het aanpassen van uw huidverzorgingsroutine aan de seizoenen

Ten slotte is het belangrijk op te merken dat onze huid verschillende behoeften kan hebben, afhankelijk van het seizoen. In de winter heeft de huid bijvoorbeeld meer intense hydratatie nodig en bescherming tegen externe agressies zoals kou en wind.

  • Vergeet niet om producten te kiezen die voldoen aan de specifieke behoeften van uw huid tijdens elke periode van het jaar.
  • Aarzel niet om een dermatoloog te raadplegen als u zich zorgen maakt over uw huid of als u niet zeker weet welk type product u moet gebruiken.

Door deze tips van Dr. Mamina Turegano te volgen, kun je het meeste uit je vochtinbrengende crème halen en je huid de aandacht geven die het verdient. Onthoud dat consistentie de sleutel is: een regelmatige en goed doordachte huidverzorgingsroutine zal een grote bijdrage leveren aan het behoud van de schoonheid en gezondheid van uw huid.

Jennysbruidsmode » Schoonheid » Hier leest u hoe u een vochtinbrengende crème op de juiste manier aanbrengt volgens een dermatoloog
Aniek Fletje
Geschreven door Aniek Fletje

Aniek is een auteur die schrijft over schoonheid, lifestyle en relaties, met tips en adviezen voor een harmonieus en stijlvol leven.