Het fruit waarvan we dachten dat het ons zou helpen slapen, zou onze nachten zelfs kunnen verstoren

Ontdek hoe een populaire vrucht, die als een slaapgenoot wordt beschouwd, je nachten daadwerkelijk kan verpesten. Tussen mythen en realiteiten, duik in het verrassende onderzoek dat de donkere kant van deze zoete traktatie onthult.

De onvermoede voordelen van aardbeien… behalve om te slapen!

Natuurlijk zouden aardbeien niet onze nachtelijke bondgenoot zijn, maar ze zitten vol voordelen als ze op andere momenten van de dag worden gegeten. Stimuleert het immuunsysteem dankzij het hoge vitamine C-gehalte, bestrijdt ontstekingen en bevordert zelfs Cardiovasculaire gezondheid, deze vrucht blijft ons verbazen.

 • Rijk aan vitamine C
 • Ontstekingsremmend
 • Goed voor het hart

De kiwi, een echte vriend van de slaap

Deze kleine groene vrucht bevat een magische combinatie van antioxidanten en antioxidanten. Serotonine, waardoor wordt bijgedragen tot de aanmaak van melatonine, deSlaaphormoon. Studies hebben zelfs aangetoond dat het eten van kiwi’s voor het slapengaan de tijd die nodig is om in slaap te vallen en de frequentie van nachtelijk ontwaken kan verminderen.

 • Bron van serotonine en antioxidanten
 • Bevordert de aanmaak van melatonine
 • Helpt je sneller in slaap te vallen

Eten, een sleutelfactor voor rustige nachten

Om een goede nachtrust te garanderen, speelt voeding een cruciale rol, vooral in de uren voor het slapengaan. Als je een beetje trek hebt voordat je onder de dekens kruipt, kan een lichte, gezonde snack zoals gedroogd fruit je helpen in slaap te vallen.

Gezonde snackideeën voor de avond

 • Gedroogd fruit (abrikozen, pruimen, druiven, enz.)
 • Yoghurt met een paar stukjes fruit
 • Een handvol amandelen of walnoten
 • Wortelen of komkommers met een beetje hummus

Slaapbevorderende rituelen en gewoonten aannemen

Naast een geschikt dieet is het belangrijk om Rituelen en gewoontes het bevorderen van het inslapen en een goede nachtrust.

De gouden regels voor het bevorderen van slaap

 1. Zorg voor een routine: ga op gezette tijden naar bed en sta op
 2. Creëer een omgeving die bevorderlijk is voor de slaap: rustige slaapkamer, koele temperatuur, duisternis…
 3. Vermijd schermen voor het slapengaan: blauw licht verstoort de aanmaak van melatonine
 4. Oefen ontspannende activiteiten voor het slapengaan: lezen, mediteren, zacht rekken…

Door deze eenvoudige tips te volgen, geef je je lichaam alle kans om te genieten van een goede nachtrust. Onthoud dat iedereen anders is en dat het belangrijk is om naar je eigen tempo te luisteren en de formule te vinden die het beste bij je past.

Jennysbruidsmode » Voedsel » Het fruit waarvan we dachten dat het ons zou helpen slapen, zou onze nachten zelfs kunnen verstoren
Aniek Fletje
Geschreven door Aniek Fletje

Aniek is een auteur die schrijft over schoonheid, lifestyle en relaties, met tips en adviezen voor een harmonieus en stijlvol leven.