De voordelen van amandelen, hoe integreer je ze gezond in je dagelijkse voeding?

In de wereld van gezonde snacks nemen amandelen een speciale plaats in dankzij hun vele voedingsvoordelen. Ze zijn rijk aan vezels, vitaminen en mineralen en worden vaak aanbevolen om het hongergevoel tussen de maaltijden door te bestrijden of om een uitgebalanceerde maaltijd te begeleiden. Maar kun je het elke dag eten? En wat is de ideale hoeveelheid om van hun deugden te genieten zonder het risico te lopen onze gezondheid te schaden? Een voedingsdeskundige geeft antwoord op deze vragen.

De gezondheidsvoordelen van amandelen

Net als walnoten of hazelnoten maken amandelen deel uit van de oliezadenfamilie. Dit kleine zaadje is een uitstekende bron van omega-9 vetzuren, die gunstige effecten hebben tegen hart- en vaatziekten. Bovendien nemen amandelen, dankzij hun rijkdom aan vezels, deel aan de goede werking van de darmtransit en helpen zo het risico op constipatie te verminderen. Daarnaast bevatten ze essentiële vitaminen en mineralen, zoals magnesium, kalium en vitamine E. Het is dus duidelijk dat amandelen verschillende gezondheidsvoordelen hebben.

Moet je dagelijks amandelen eten?

Bijten in een handvol amandelen, ongeveer acht tot tien, is meestal voldoende om snel een verzadigend effect te geven. Volgens diëtist-voedingsdeskundige Ariane Grumbach is het echter niet aan te raden om ze elke dag te consumeren. Daarnaast is het het beste om de snacks te variëren om eentonigheid te voorkomen.

Als tussendoortje kun je afwisselen met andere noten zoals walnoten, die rijker zijn aan omega-3 dan amandelen, brood of een stuk fruit. “Het is ook mogelijk om gemengde snacks te bereiden, zoals een combinatie van fruit en kwark, of een compote met een paar amandelen”, adviseert de specialist.

Wat is de optimale hoeveelheid amandelen om te eten?

  • Het is belangrijk op te merken dat amandelen een vrij hoog caloriegehalte hebben: ongeveer 570 kcal per 100 g. Het is dus noodzakelijk om bepaalde limieten te respecteren wanneer u ze in uw dieet wilt integreren.
  • Om te profiteren van hun voedingswaarde zonder risico’s te nemen voor uw figuur, wordt over het algemeen aanbevolen om u te beperken tot een portie van 8 tot 10 amandelen per dag. Met deze hoeveelheid kunt u een bevredigend tussendoortje bieden terwijl u matig blijft in termen van calorieën.
  • Als het gaat om koken met amandelen (bijvoorbeeld in dessertrecepten), is het ook het beste om op te passen dat je het niet overdrijft. Denk er in dit verband aan om de hoeveelheden aan te passen aan uw dagelijkse consumptie, vooral als u al regelmatig amandelen of andere oliehoudende zaden consumeert.

Hoe amandelen kiezen en consumeren om van hun voordelen te profiteren?

Amandelen kunnen in verschillende vormen voorkomen: vers, gedroogd, gezouten, geroosterd in olie… Echter Het is het beste om te kiezen voor natuurlijke of natuurlijk gedroogde amandelen, die geen toegevoegd zout, suiker of andere ingrediënten bevatten die mogelijk schadelijk zijn voor uw gezondheid.

Zorg er ook voor dat u uw amandelen op een koele, droge plaats bewaart, uit de buurt van licht. Door ze op de juiste manier te bewaren, kunnen ze op de best mogelijke manier worden bewaard in termen van smaak en voedingskwaliteit op de lange termijn.

Amandelen zijn onmiskenbaar een gezonde optie als het gaat om het bestrijden van hongergevoelens of het toevoegen van een gastronomisch tintje aan onze recepten. Het is echter belangrijk om in gedachten te houden dat matige en gevarieerde consumptie de sleutel blijft om ten volle te profiteren van hun voordelen, met behoud van onze evenwichtige voeding. Aarzel niet om een voedingsdeskundige te raadplegen voor persoonlijk advies op basis van uw behoeften en levensstijl.

Jennysbruidsmode » Voedsel » De voordelen van amandelen, hoe integreer je ze gezond in je dagelijkse voeding?
Aniek Fletje
Geschreven door Aniek Fletje

Aniek is een auteur die schrijft over schoonheid, lifestyle en relaties, met tips en adviezen voor een harmonieus en stijlvol leven.